FORMIRANjE POSLOVNOG INKUBATORA

Grad Novi Sad je preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj aplicirao kod Ju-es-ejd/Mega programa i dobio sredstva za projekat „Brownfield for new business“, koji podrazumeva osnivanje poslovnog inkubatora u oblasti informacionih tehnologija u cilju otvaranja novih radnih mesta, smanjenjenja broja neuspešnih malih i srednjih preduzeća i njihovom jačanju, kao i zadržavanja mladih ljudi u lokalnim sredinama.

10. februara 2010. godine Grad Novi Sad, Fond za podršku investicija u Vojvodini „Vojvodina investment promotion-VIP“, Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad i Javno komunalno preduzeće „Informatika“, Novi Sad zaključili su Ugovor o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću Poslovni inkubator Novi Sad-Business incubator Novi Sad, a 13. aprila 2010. godine upisan je u registar privrednih subjekata kod Agencije za privredne registre.

Sedište Poslovnog inkubatora Novi Sad nalazi se u ulici Vojvođanskih brigada 28, ukupne površine 418 m2 i dato je na korišćenje, na period od sedam godina bez naknade, Rešenjem Republičke direkcija za imovinu Republike Srbije. Pomenuti poslovni prostor je rekonstruisan i priveden nameni krajem oktobra 2010. godine. Vrednost projekta iznosi oko 200.000 evra. Danas Poslovni inkubator ima sedam stanara, pet firmi iz IT sektora, Vojvođanski IKT klaster i Evropsku preduzetničku mrežu.