GRAD NOVI SAD SUBVENCIJAMA PODSTIČE SAMOZAPOŠLjAVANјE ŽENA

12.04.2023.

Povodom Javnog poziva za samozapošlјavanje žena koji je danas zvanično objavlјen na sajtu Grada Novog Sada, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je preduzetnicu Zoru Krstić. Nјoj je odobrena subvencija na osnovu Javnog poziva za samozapošlјavanje žena na teritoriji Grada Novog Sada u 2021. godini u iznosu od 300 000 dinara. Ona je tada osnovala preduzetničku radnju „Remek jelo“ i već dve godine priprema i prodaje domaća kuvana jela.

- Mi smo jedina lokalna samouprava, koja u okviru svog Akcionog plana zapošlјavanja, ima meru namenjenu isklјučivo ženama. Kako bi naše sugrađanke samostalno započele svoj biznis, od 2016. do danas, smo iz budžeta izdvojili ukupno 75 miliona dinara. Zahvalјujući tome, do sada je 330 Novosađanki sa evidencije Nacionalne službe za zapošlјavanje dobilo sredstva i odvažilo se da započne nešto potpuno novo. Mi ozbilјno i odgovorno pristupamo temi samozapošlјavanja i pažlјivo planiramo sredstva za tu namenu, povećavajući ih iz godine u godinu. U skladu sa tim, upravo je danas raspisan Javni poziv za samozapošlјavanje žena za tekuću godinu. Ponosan sam što je izdvojen rekordan iznos sredstava – čak 25 miliona dinara. Pozivam sve naše sugrađanke, koje su nezaposlene, da se jave na ovaj poziv i konkurišu. Nadam se da će ova subvencija koju dodelјuje Grad biti barem jedan od razloga koji će ih podstaknuti da lakše donesu odluku i da krenu putem sopstvenog biznisa – rekao je gradonačelnik Đurić.

Preduzetnica Zora Krstić se zahvalila Gradu Novom Sadu na prilici da započne sopstveni posao, istakavši da joj je to bio veliki podsticaj da se otisne u preduzetničke vode.

- Moja preduzetnička radnja pored mene kao vlasnice, ima još jednu zaposlenu radnicu.   Zajedno radimo na tome da kupci naših jela budu zadovolјni i da posao napreduje. Hvala Gradskoj upravi za privredu koja mi je kako savetima, tako i sredstvima, pomogla na početku, zahvalјujući čemu sam svoju ideju pretvorila u delo i osnovala, sada već prepoznatlјivo, „Remek jelo“ - rekla je Zora Krstić.

Novi Sad, 11. april 2023. godine