GRAD ULAŽE MILIJARDU DINARA U RAZVOJ MIŠELUKA

28.03.2023.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je radove koji se izvode u okviru 1. faze izgradnje saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom na lokalitetu Mišeluk 3 u Petrovaradinu, a koji su započeti u blizini kružnog toka kod Kovid bolnice.

- Nepunih milijardu dinara smo iz gradskog budžeta izdvojili za realizaciju ovog projekta, tačnije 972,5 miliona dinara. Ovaj projekat podrazumeva izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom i to izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, atmosferske kanalizacije, javnog osvetlјenja, saobraćajnih površina, pešačkih i biciklističkih staza i parking mesta. Biće izgrađeno 65 parking mesta, dok će javnu rasvetu činiti novih 196 stubova javne rasvete. Nakon izvedenih radova, biće postavlјena saobraćajna signalizacija, kao i urbani mobilijar - klupe, korpe za otpatke i držači za bicikle. Važno nam je i što će ovaj lokalitet biti oplemenjen sadnjom drveća i žbunja, kao i travnjaka. Radovi su počeli sredinom februara ove godine, a završetak nas očekuje u avgustu naredne godine imajući u vidu obim i složenost ovih radova – rekao je Đurić i dodao - Pre dve godine smo iz gradskog budžeta već izdvojili 250 miliona dinara za ovaj lokalitet za izgradnju infrastrukture za potrebe Kovid bolnice. Sada ovim radovima faktički rešavamo dalјi razvoj ovog naselјa koje će u perspektivi verujem biti jedno od najlepših naselјa u našem Gradu.

Gradonačelnik je tokom obilaska istakao i važnost radova planiranih u Ulici Dinka Šimunovića, za šta je već započeta izrada projektno - tehničke dokumentacije. U obilasku je bio i predsednik Sindikata građevinarstva Vojvodine i Novog Sada Josip Modić, koji je rekao da je Grad Novi Sad dao veliki doprinos oporavku građevinske industrije, jer je među prvma počeo da realizuje investicije na kojima je uposleno više hilјada radnika, a obim posla se neprekidno povećava, kao i da je Sindikat uvek tu za savete.

Novi Sad, 23. mart 2023. godine