NASTAVLJAJU SE VELIКE INVESTICIJE U ČENEJU

26.04.2023.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je Čenej gde je obišao putarske radove koji se izvode na saobraćajnicama, a potom i firmu Tenen d.o.o. čija je delatnost proizvodnja stočne hrane.  On je istakao da uvek rado posećuje to prigradsko mesto i da je veoma zadovoljan što je svaki dolazak vezan za neku novu investiciju.

- U poslednjih deset godina u Čenej smo investirali 1,6 milijardi dinara i nastavljamo sa ulaganjima. Od velike važnosti za to naselje je realizacija projekta „Čista Srbija“ koji podrazumeva izgradnju kanalizacione mreže u dužini od oko 17,5 km i tri crpne stanice ukupne vrednosti 840 miliona dinara. Radovi odlično napreduju i trenutno je izvođač na oko 83% realizacije ukupnih radova. U prethodnom periodu izgrađene su saobraćajnice sa javnom rasvetom u Ratarskoj ulici vrednosti 50 miliona dinara, zatim u Ulici Nova vrednosti 29 miliona dinara, a završena je i izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju saobraćajnih površina za ulicu Relje Savić. Takođe, na zahtev građana postavljeno je i dečje igralište, za šta je izdvojeno tri miliona dinara. Danas smo obišli i radove na asfaltiranju Ulice Vuka Кaradžića, koji su do sada izvedeni od međunarodnog puta do Ulice Relje Savić u dužini 2 km i raduje me da teku uspešno - rekao je gradonačelnik Milan Đurić i dodao - Gradi se i biciklistička staza na deonici Novi Sad – Rumenka – Irmovo – Кisač - Čenej dužine 21,2 km, a u prvoj fazi ovog projekta biće izgrađena deonica Novi Sad-most na kanalu DTD ka Irmovu duga 9,2 km, dok će nastavkom izgradnje, staza stići sve do Čeneja.

U poseti firmi Tenen, osnovanoj 1995. godine, gradonačelnika i njegove saradnike ugostio je  direktor Jovo Rodić koji im je približio funkcionisanje preduzeća, kao i sam proces proizvodnje stočne hrane, što je ujedno osnovna delatnost firme. Prema rečima direktora, to preduzeće konstanstno investira u izgradnju novih proizvodnih programa, radi adekvatnog odgovara na zahteve tržišta, a mnogo im znači to što Grad Novi Sad ulaže u komunalnu infrastrukturu na Čeneju.

- Da bi ovi vredni ljudi nastavili da rade i ulažu u razvoj, treba da im se pruži konkretna i stvarna podrška kako bi prošili svoje kapacitete i zaposlili nove ljude. Na Čeneju postoje brojne kompanije koje odlično rade, a mi se trudimo da ulažemo u bolju infrastrukturu. Te firme pune budžet Grada i omogućavaju njegovo bolje funkcionisanje i zato je važno stvaranje ambijenta za razvoj kompanija – rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Novi Sad, 25. april 2023. godine