Novi Sad proširuje biciklističke staze i nastavlja sa subvencijama za nabavku bicikala

12.04.2023.
Grad Novi Sad kontinuirano ulaže sredstva u proširenje mreže biciklističkog saobraćaja, koja se trenutno u Novom Sadu prostire u dužini od preko 100 km.
 
Kako je na Instagramu napisao gradonačelnik Milan Đurić, biciklistička staza Novi Sad - Begeč deo je jednog od tri koridora koji prolaze kroz Srbiju, koridoru EuroVelo 6, od Antlantika do Crnog mora. To je projekat Evropske biciklističke federacije, kojim se razvija 14 međunarodnih biciklističkih koridora u okviru mrežu koja pokriva čitav evropski kontinent.
 
- Tokom oktobra 2022. godine, ugovorena je i izgradnja biciklističke staze Novi Sad – Begeč od Ulice Sime Matavulja u Novom Sadu do Dunavske ulice u Futogu, vrednosti od 170,5 miliona dinara. Vraćajući se iz Veternika, obišao sam ovo gradilište i veoma sam zadovoljan kako napreduju radovi. Očekujem da će Novosađani i ljubitelji biciklizma krajem maja moći bezbedno za vožnju da koriste ovu novu biciklističku stazu - dodao je.
 
Naveo je i da se nastavlja sa subvencijama za nabavku bicikala:
 
- Ove godine izdvajamo u te svrhe 20 miliona dinara, ili u pojedinačnom iznosu, po 12.000 dinara za podršku sugrađanima za nabavku bicikla, kao ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva.