PREDSTAVLJENI PRIVREDNI POTENCIJALI GRADA NOVOG SADA

26.11.2018.

U Privrednoj komori Srbije u Beogradu, danas, 26. novembra, održana je prezentacija pod nazivom: „Predstavljanje privrednih potencijala Grada Novog Sada“. Tom prilikom, prisutne predstavnike stranih ambasada u Republici Srbiji, domaćih i stranih udruženja privrednika i predstavnike kompanija pozdravila je pomoćnica gradonačelnika Novog Sada, Adrijana Mesarović, koja je istakla da je Novi Sad idealno mesto kako za život, tako i za poslovne aktivnosti i ulaganja.

- Povoljan geo-strateški položaj, ukupni izvozni potencijal od preko milijardu potrošača, postojanje slobodne carinske zone, zatim razvijeno tržište radne snage, kao i razvijeno tržište  usluga informaciono-komunikacionih tehnologija predstavljaju neke od mnogih potencijala Novog Sada - izjavila je Adrijana Mesarović i dodala - Кako bi se privukle investicije i stvorila pozitivna poslovna klima, neophodno je jačati već postojeće kapacitete, predano sprovoditi strategiju lokalnog ekonomskog razvoja, te permanentno osluškivati interese privrednika i porediti iskustva sa razvijenim zemljama Evropske unije.

Ona je objasnila da se poslednjih godina, u cilju osnaživanja privrednih potencijala kao jedan od modela nameće  javno-privatno  partnerstvo  koje  podrazumeva dugoročnu  saradnju  javnog  i  privatnog  sektora,  radi  obezbeđenja finansiranja, izgradnje, rekonstrukcije, upravljanja ili održavanja infrastrukturnih i drugih objekata od javnog značaja i pružanja usluga od javnog značaja.

U okviru prezentacije predstavljen je i Neobavezujući javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za upravljanje i unapređenje poslovanja Javnog preduzeća SPC „Vojvodina“ Novi Sad. Ovim pozivom, Grad Novi Sad se obraća zainteresovanim domaćim ili stranim pravnim licima da do 20. decembra 2018. godine dostave svoja pisma o zainteresovanosti za upravljanje i unapređenje poslovanja JP SPC „Vojvodina“, sa investicionim ulaganjem u objekat ovog sportsko-poslovnog centra. Istovremeno pomoćnica gradonačelnika, Adrijana Mesarović, pozvala je sve zainteresovane da dana 7. decembra 2018. godine, od 9 do 14 časova posete SPENS u okviru „Dana otvorenih vrata“, kada će potencijalni investitori imati priliku da saznaju više i bolje upoznaju ovaj objekat.

Prisutnima su se na prezentaciji u Privrednoj komori Srbije obratili i zamenica predsednika Кomisije za javno-privatna partnerstva Republike Srbije Andrijana Jovanović, šef Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke Dubravka Negre, predstavnik JP „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ Boris Barjaktarović i šef Кancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada mr Goran Sečujski.

Novi Sad, 26. novembar 2018. godine