SUBVENCIJE NOVOSADSKIM PRIVREDNICIMA ZA OTVARANJE RADNIH MESTA - ZA NOVOZAPOSLENOG SA BIROA 250.000 DINARA, EVO KOJI SU USLOVI

13.07.2021.

Grad Novi Sad objavio je javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta u 2021. godini. Za svakog novozaposlenog sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje poslodavcima će biti isplaćeno 250.000 dinara jednokratno.

Uslov je da budući radnik bude zaposlen na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom, kao i da poslodavac bude registrovan najmanje tri meseca pre datuma podnošenja zahteva.

Pravo na subvenciju ne mogu ostvariti državni organi, kao ni poslodavci kod kojih se broj zaposlenih smanjio u prethodna tri meseca, osim u slučaju prirodnog odliva zaposlenih (odlazak u penziju, smrt, otkaz od strane zaposlenog ili istek ugovora na određeno vreme).

Poslodavac će biti u obavezi da novozaposelnog zadrži u radnom odnosu najmanje godinu dana, a u slučaju prestanka radnog odnosa dužan je da u roku od 30 dana zaposli novog radnika.

Poziv je otvoren do 30. jula 2021. godine, a detalje o potrebnoj dokumentaciji i uslovima prijavljivanja pogledajte na ovom linku.