KONKURSI ZA DODELU KREDITA ZA REALIZACIJU AKTIVNOSTI U POLJOPRIVREDI

Rok: 
19. март 2012. / до искоришћења планираних средстава
Institucija: 
Покрајински фонд за развој пољопривреде

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je sledeće konkurse:

 

KONKURS ZA DODELU KREDITA ZA NABAVKU NOVIH  SISTEMA I OPREME  ZA NAVODNJAVANJE U 2012. GODINI

 

Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima – fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Kreditna sredstva se dodeljuju za kupovinu novih sistema i opreme za navodnjavanje. Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od 1,2% na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule. Maksimalan iznos kredita je 15.000,00 eura.

 

 

KONKURS ZA DODELU KREDITA ZA NABAVKU PČELINJIH  ROJEVA, KOŠNICA I OPREME ZA PČELARSTVO U 2012. GODINI

 

Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima – fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Kreditna sredstva se dodeljuju za kupovinu novih pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo. Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od 2,0 % na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule. Maksimalan iznos kredita je 5.000,00 eura.

 

 

KONKURS ZA DODELU KREDITA ZA NABAVKU NOVIH ZAŠTIĆENIH BAŠTA (PLASTENICI, STAKLENICI) I OPREME U NJIMA U 2012. GODINI

 

Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima -  fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine,upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Kreditna sredstva  se dodeljuju za kupovinu novih zaštićenih bašta (plastenici, staklenici) i opreme u njima. Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od 2,0% na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule. Maksimalan iznos kredita je 15.000,00 eura.

 

 

KONKURS ZA DODELU KREDITA ZA PODIZANJE VIŠEGODIŠNJIH   ZASADA VOĆA U 2012. GODINI

 

Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima – fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Kreditna sredstva se dodeljuju za podizanje višegodišnjih zasada voća. Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od 2,0% na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule. Maksimalan iznos kredita je 10.000,00 eura.

 

 

KONKURS ZA DODELU KREDITA ZA NABAVKU OSNOVNOG STADA U OVČARSTVU I KOZARSTVU U 2012. GODINI

 

Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima -pravnim i fizičkim licima sa  područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Kreditna sredstva se dodeljuju za kupovinu ovaca rase: cigaja, vintemberg, teksel, il de frans, safolk i bergamo i za kupovinu koza aplske rase. Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od 2,0% na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule. Maksimalan iznos kredita je 12.000,00 eura.

 

 

Konkursi  su otvoreni do 19. marta 2012. godine, osim Konkursa za dodelu kredita za nabavku osnovnog stada u ovčarstvu i kozarstvu koji je otvoren do iskorišćenja planiranih sredstava za tu namenu.

 

Tekst konkursa i prijave moguće je preuzeti na sajtu Pokrajinskog fonda za  razvoj poljoprivrede www.fondpolj.vojvodina.gov.rs.