U Novom Sadu je održan Prvi sastanak Transnacionalne mreže stejkholdera za projekat TRIBUTE

05.08.2022.
Prvi sastanak Transnacionalne mreže stejkholdera (TMS) u okviru projekta TRIBUTE održan je 29. jula 2022. godine u Novom Sadu, uporedo sa organizacijom Četvrtog sastanka Upravnog odbora TRIBUTE-a.

Ključnu ulogu na ovom sastanku imali su stejkholderi, članovi „Živih laboratorija“ (Living labs) iz gradova koji učestvuju u projektu – Milana, Maribora, Ljubljane, Zagreba, Podgorice, Patrasa, Sarajeva i Novog Sada. Tema Prvog TMS sastanka bila je viđenje stejkholdera o njihovim ulogam u implementacji projekta TRIBUTE i razvoju Transnacionalne mreže stejkholdera u cilju unapređenja urbane mobilnosti u Jadransko-jonskom regionu. Učesnici kao primarne benefite Mreže, u ovom stadijumu razvoja, vide razmenu znanja i iskustva i mogućnosti za stvaranje partnerstava u budućim projektima koji se tiču mobilnosti u regionu.

Predstavnici partnera su detaljnije razmatrali način funkcionisanja i ciljeve Transnacionalne mreže, i dogovoreno je da partneri nakon sastanka dostave mišljenje o svim predloženim modelima funkcionisanja i predloge za učešće.

Ovo saopštenje za javnost je napravljeno uz finansijsku pomoć Evropske unije. Sadržaj saopštenja za javnost je isključiva odgovornost TRIBUTE Partnerstva i ni pod kojim okolnostima se ne može smatrati da odražava stav Evropske unije i/ili Programskih tela ADRION-a.