Јавни конкурс за доделу бесповратних средстава јединицама локалних самоуправа са територије АП Војводине за финансирање израде Локалних акционих планова и реализације активности из Локалног акционог плана за унапређење родне равноправности у 2022. години

Рок: 
14. новембар 2022. године
Институција: 
Завод за равноправност полова

Завод за равноправност полова додељује бесповратна средства локалним самоуправама са територије АП Војводине за израду Локалног акционог плана за унапређење родне равноправности  и реализацију активности предвиђених ЛАП-ом.

Циљ Јавног конкурса је да обезбеди подршку оним локалним самоуправама које имају правни оквир за остваривање родне равноправности да направе и стратешки оквир за његову примену и донесу Локалне акционе планове, али и да пружи подршку оним локалним самоуправама које немају уређене документе из области родне равноправности да донесу правне акте и направе стратешки оквир за њихово спровођење у складу са Законом о родној равноправности.

Право учешћа на Јавном конкурсу имају јединице локалне самоуправе са територији АП Војводине са успостављеним телом за родну равноправност, у складу са процедуром прописаном у овом Јавном конкурсу и уз достављање писма о изражавању заинтересованости за коришћење бесповратних средстава.

Уколико локална самоуправа има израђен ЛАП за период до 2022. године, може да аплицира по оба основа - и за реализацију активности из постојећег ЛАП-а и за израду новог ЛАП-а.

Опширније