АМБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ АЗЕРБЕЈЏАН ПОСЕТИО НОВИ САД

18.05.2022.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са амбасадором Републике Азербејџан Њ.Е. Камилом Хасијевим у Градској кући. Том приликом он му се захвалио на првој званичној посети и нагласио да Нови Сад негује добре односе са Амбасадом те земље.

Званичници су разговарали о досадашњим заједничким активностима у областима привреде и културе, осврнувши се на то да је у Новом Саду постављена спомен биста композитору Узеиру Хаџибејлију, те да је Азербејџан помогао реконструкцију цркве Света Петка у Петроварадину.

Амбасадор и градоначелник оценили су да има простора за унапређивање сарадње, а посебно узевши у обзир да је Нови Сад ове године Европска престоница културе. Саговорници су се сложили да је култура идеалан простор за повезивање народа, те да културна размена доприноси међусобном бољем разумевању и стабилнијим међународним односима.

Амбасадор Камил Хасијев и градоначелник Вучевић изразили су уверење да добри односи Републике Србије и Републике Азербејџан представљају добру основу за конкретизовање сарадње на нивоу градова, а Вучевић се захвалио на томе што Азербејџан поштује територијални интегритет Србије.