ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ ТУРСКЕ

13.05.2022.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састаo се са амбасадором Републике Турске Њ.Е. Хамијем Аксојем у Градској кући у Новом Саду. Званичници су разговарали о успостављању ближе сарадње између Новог Сада и турског града Алања и констатовали да су на том плану већ предузети одређени кораци, односно да је план да између градова буде потписано Писмо о намерама о успоствљању сарадње.

Како је истакнуто током састанка, као области за развијање партнерских односа између Новог Сада и Алање препознати су, пре свих, туризам, због огромног потенцијала којима располажу Нови Сад и Алања из те привредне гране, али и култура, посебно у светлу избора Новог Сада за Европску престоницу културе 2022. године. Градоначелник и амбасадор сложили су се да постоје добри потенцијали за заједничке активности у области спорта, као и на стварању узајамних веза у сфери образовања, нарочито на нивоу универзитета.

Амбасадор и градоначелник оценили су да постоји значајан простор за пословну сарадњу у области привреде, а посебно у ИТ сектору, те да ће подржати комуникацију овдашњих и турских компанија.

Како су закључили Вучевић и Аксој, добри односи између Републике Турске и Републике Србије, јесу платформа за спровођење заједничких пројеката на нивоу међународне сарадње између градова две земље.