СУБВЕНЦИЈЕ НОВОСАДСKИМ ПРИВРЕДНИЦИМА ЗА ОТВАРАЊЕ РАДНИХ МЕСТА - ЗА НОВОЗАПОСЛЕНОГ СА БИРОА 250.000 ДИНАРА, ЕВО KОЈИ СУ УСЛОВИ

13.07.2021.

Град Нови Сад објавио је јавни позив послодавцима за доделу субвенција за отварање нових радних места у 2021. години. За сваког новозапосленог са евиденције Националне службе за запошљавање послодавцима ће бити исплаћено 250.000 динара једнократно.

Услов је да будући радник буде запослен на неодређено време са пуним радним временом, као и да послодавац буде регистрован најмање три месеца пре датума подношења захтева.

Право на субвенцију не могу остварити државни органи, као ни послодавци код којих се број запослених смањио у претходна три месеца, осим у случају природног одлива запослених (одлазак у пензију, смрт, отказ од стране запосленог или истек уговора на одређено време).

Послодавац ће бити у обавези да новозапоселног задржи у радном односу најмање годину дана, а у случају престанка радног односа дужан је да у року од 30 дана запосли новог радника.

Позив је отворен до 30. јула 2021. године, а детаље о потребној документацији и условима пријављивања погледајте на  овом линку.