ЗА ОСАМ ГОДИНА УЛОЖЕНА МИЛИЈАРДА И ЧЕТИРИ СТОТИНЕ МИЛИОНА ДИНАРА У ПЕТРОВАРАДИН

02.06.2020.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је Петроварадин и том приликом посетио породично пољопривредно газдинство и расадник „Павловић“ на Буковачком путу, а потом је са директором ЈКП „Пут“ Душаном Радојичићем обишао радове на асфалтирању Улице Божидара Аџије. Он је том приликом посетио и Удружење спортских риболоваца „Шаран“ на Петроварадинској ади које броји око 800 чланова и организује разне риболовачке манифестације.

- У породици Павловић, од деде до унука, су сви упослени, раде, имају велике стакленике, производе и продају дивно цвеће, а снабдевају и многе општине у Војводини, односно њихова комунална предузећа која се баве зеленилом. Та породица је све својим рукама стварала, али и користила субвенције које држава даје. Обишли смо и део Буковачког потока који је уредило  предузеће „Шајкашка“ средствима из буџета Града Новог Сада, тако дa сада велике падавине неће представљати проблем људима који имају куће на траси тог потока. Обишли смо и радове које изводи ЈКП „Пут“ у једном делу Петроварадина и разговарали са житељима о томе шта још треба да се ради везано за путну привреду. Током осам година, колико сам на челу града, у Петроварадин је уложена милијарда и четири стотине милиона динара у инфраструктуру, канализацију, путеве, водоводну мрежу, подграђе тврђаве, спортску халу,  обнову школа и обданишта. Али то није крај и још много тога ћемо да радимо. Данас подграђе изгледа другачије и биће туристички најатрактивнији део града, а средили смо га уз подршку Председника и Владе, односно, добили смо новац из Републике за наш Нови Сад, што је свакако добра вест. Ове недеље расписујемо тендер за изградњу првог дела канализације дужине 1.8 км чиме ће бити обухваћени Буковачки до и Карагача, а то је део града који деценијама вапи за канализацијом. Остаје нам да се изборимо око Садова, то је велики изазов, и решили смо да конкуришемо за средства у оквиру Програма „Србија 2025“. Видимо да се ради брза пруга Београд-Нови Сад, као и да је „Победа“ добила новог власника и да се гради нова хала од 100 000 м2, што је одлично за Нови Сад. Имао сам прилику да разговарам и са светским прваком у хватању шарана бућком, овде на Петроварадинској ади, и желео бих да апелујем на све да чувамо еко-систем, да не загађујемо животну средину коју смо позајмили од наших потомака. Желео бих дa што више људи ужива у Дунаву и свим деловима нашег лепог града, које понекад неправедно заборавимо због ужурбане свакодневице - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Пољопривредно газдинство „Павловић“ производи расаде цвећа, има 4000м2 стакленика и неколико пластеника, а једно је од највећих произвођача у Војводини. У Удружењу спортских риболоваца „Шаран“ које је основано давне 1953. године, истичу манифестације које организују, а то су „Лов на шарана бућком“ и „Дани Дунава“, као понос удружења, али и Новог Сада.