Отворени позив за суфинансирање организације и реализације годишњег програма представљања српске књижевности и издаваштва на међунардним сајмовима књига у 2019. години

Рок: 
11. фебруар 2019. године
Институција: 
Министарство културе и информисања

Предмет отвореног позива је суфинансирање организације и реализације годишњег програма представљања српске књижевности и издаваштва на међународним сајмовима књига током   2019. године:

•             Лајпциг, 21-24. март 2019.

•             Пекинг, 21-25. август 2019.

•             Москва, 4-8. септембар 2019.

•             Франкфурт,14-18. октобар 2019.

Циљ отвореног позива је развој међународне сарадње у области књижевности, преводилаштва и издаваштва кроз подршку програмима који би били реализовани током 2019. године у склопу наступа Републике Србије на међународним сајмовима књига у Лајпцигу, Пекингу, Москви и Франкфурту. На овај начин обезбеђује се виши квалитет презентације српске књижевности, преводилаштва, издаваштва и културе у целини и доприноси хармонизацији културних активности са међународним и европским стандардима и утиче на подстицање развоја области културе, кроз јачање капацитета актера на територији Републике Србије и системску подршку развоју међународне сарадње/размене у области културе и уметности. (Кроз посебан јавни позив биће изабран реализатор закупа и техничког опремања националног штанда Републике Србије на међународним сајмовима књига у 2019. години.)

Право учешћа на отвореном позиву немају установе културе чији је оснивач Република Србија, које се финансирају сходно члану 74. Закона о култури.

Један пројекат може бити пријављен само на једном конкурсу министарства.

Опширније